Adela Vinczeová: Aké je tajomstvo úspechu?

Uprednostnila kulturológiu pred masmédiami, ale aj tak je Adela Vinczeová jednou z najlepších moderátoriek súčasnosti. Nedávno som mala možnosť sa s Adelou osobne stretnúť a nachvíľu porozprávať na tému kariérneho úspechu.

„Už som normálne pracovala, keď som sa rozhodla, že pôjdem na vysokú školu. A keďže som v masmédiách už mala prax, chcela som niečo, čo mi to vyváži. Nejaké zázemie, ktoré by mi dalo trochu iné vzdelanie. Preto som skôr zvolila kultúrne vzdelanie.“ prezradila Adela.


Ako sa presadiť v šoubiznise?

Práca v šoubiznise rozhodne nie je jednoduchá a mnohí nemajú ani len dosť odvahy na to vydať sa touto cestou. Avšak podľa Adely, každý máme nejakú cestu. Adela sa taktiež podelila o tu svoju:

,,Moja cesta začala tým, že približne v 8 alebo 9 rokov, som sa veľmi rada hrala na rádio. Radosť z danej hry bola pre mňa najdôležitejšia. I keď pravda je, že v tom čase som žiadne rádio nepočúvala. V 16 som praxovala v Markíze, ako pomocná anketová redaktorská sila a potom som išla na konkurz do Fun rádia.


A pokiaľ ide o to presadenie sa v šoubiznise, dôležité je nechcieť byť príliš nasilu a za každú cenu populárny, ale robiť veci s nadšením.“

Adela Vinczeová, Foto: Lukáš Kimlička

Mediálny život a voľný čas

Skombinovať záľuby a prácu môže byť občas náročné. Obzvlášť ak ste tvárou masmédií. Ale nič nie je nemožné. Adela verí, že základom je, aby bol človek zorganizovaný. Je potom vraj slobodnejší a vie si užiť prítomný okamih.

,,Sedím predbežne nad diárom a všetko si plánujem, avizujem. Takto ma nikdy nič neprekvapí a nenastane panika. Napríklad, ak mám točiť v určitom týždni rozhovory, tak si určite musím naplánovať aj čas na prípravu. Nemôže sa stať, že si to zaplním a potom sa nestihnem pripraviť.“ hovorí Adela.


Radosť je najdôležitejšia

Zvoliť si budúcu profesiu s rozvahou je veľmi dôležité. Vykonávať určitú prácu len preto, že je jednoduchá alebo dobre platená, nie je vždy ta správna voľba.

„Človek by si nemal povedať, že bude budovať kariéru. Svoju prácu musíte robiť s radosťou a myslím, že to tak funguje vo všetkých profesiách. Musíte ísť na veci postupne. Nepozerať zbytočne do diaľky a tam vidieť svoju vysnívanú prácu. Za vysnívanú by ste mali považovať práve tú, ktorú vykonávate.“ dodala Adela.


Autor: Monika Novotná, II. Bc., KOMU